Αρχική > web design > Νεο site: Δήμος Πυλήνης

Νεο site: Δήμος Πυλήνης

Η Ορείνη Ναυπακτία αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς όχι μόνο της περιοχής αλλά και ολόκληρης της χώρας.  Αυτό ακριβώς το γεγονός οδήγησε στην ανάγκη γαι ένα νέο site προβολής του Δήμου Πυλήνης,  ένα εργαλείο για την προβολή του δήμου σε ολόκληρη την Ελλάδα. Στο νέο site θα βρείτε όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για το δήμο, ιστορικά στοιχεία και αξιοθέατα, θα μάθετε για τα χωριά και την ιστορία και σύντομα θα μπορείτε να δείτε video και φωτογραφίες αλλά και ηλεκτρονικές εκδόσεις.

Βέβαια, μεγάλη σημασία δώσαμε και στο κομμάτι της επικοινωνίας με τον δημότη. Όλα τα δεδομένα, αποφάσεις, δημοτικά συμβούλια, οργανόγραμμα του δήμου, προκυρήξεις, βρίσκονται online για οποιον θέλει να τα αναζητήσει. Ένα βήμα πιο κοντά στην ηλεκτονική διακυβέρνηση, λοιπόν για το Δήμο Πυλήνης.

www.dimospilinis.gr

  1. 06/01/2010 στο 1:44 μμ

    Μου άρεσαν οι εικόνες που αλλάζουν, είναι πανέμορφες, επίσης υπάρχει αρκετό υλικό. 🙂

    Σε WordPress τρέχει;

  2. satsilem
    06/01/2010 στο 5:18 μμ

    WordPress (I love WP) ως πλατφορμα για την εύκολη και απλή διαχείρισή του απο μεριάς διαχειριστών, αλλά πολύ πολύ πειραγμένο (I love PHP) για να παίζουν όλα σωστά όπως τα θέλουμε

  3. 06/01/2010 στο 6:04 μμ

    Φαίνεται πως έχει γίνει αρκετή δουλειά στον κώδικα, συνέχισε έτσι. (php rules) 🙂

  4. 07/01/2010 στο 12:46 πμ

    Σιγά ρε παιδιά, ένα site με wordpress έγινε. Καλό το φρου-φρου, δε λέω. Αλλά όχι και να εντυπωσιαστώ πια. Γεμάτος ο τόπος από wp+php.

    Άσε που το σημαντικό για ένα Δήμο είναι να φτιάξει ένα portal που θα παρέχει υπηρεσίες. Ειδικά για ένα Δήμο όπως η Πυλλήνη που το σύνολο σχεδόν των δημοτών του μένει σε άλλα μέρη.

  5. satsilem
    07/01/2010 στο 9:32 πμ

    Α)Γιώργο η επιλογή της πλατφόρμας έγινε για να μπορεί κάποιος να διαχειρίζεται πολύ εύκολα το περιεχόμενο. Πιστεύεις ότι σε επίπεδο διαχείρισης περιεχομένου υπάρχει κάποια καλύτερη πλατφόρμα; Θές να μας προτείνεις κάτι; Το ελληνικό κράτος (www.opengov.gr) γιατί χρησιμοποιεί το wordpress ώς πλατφόρμα; Δεν σου αρέσει η τάση να χρησιμοποιούμε πλεόν ανοιχτό λογισμικό και όχι εταιρικές πλατφόρμες;

    Β) το ότι τρέχει το wordpress ώς σύστημα διαχείρισης δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεται δουλειά το κομμάτι της λειτουργικότητας ή της ανάπτυξης, δεν είναι φρου φρου και φυσικά δεν χρειάζεται να εντυπωσιαστείς. Επίσης δεν σημαίνει το ότι επειδή κάποιος μπορεί να στήσει ένα WP+PHP είναι developer, αλλά πιστεύω ότιδεν χρειάζεται να ξανα ανακαλύψουμε τον τροχό και κυρίως δεν χρειάζεται να σπαταλούνται χρήματα ειδικά από τους δήμους όταν κάτι μπορεί να γίνει με πιο απλό τρόπο.

    Γ) Σε ότι αφορά της υπηρεσίες σου θυμίζω ότι πρίν απο μερικά χρόνια όλοι οι δήμοι πήραν χρήματα ώστε να φτιάξουν συστήματ ηλεκτρονικών υπηρεσιών για τους δημότες τους. Οι περισσότεροι δήμοι, δεν τα χρησιμοποίησαν ποτέ γιατί δεν υπήρχε ευκολία χρήσης ούτε οι κατάλληλα εκπαιδευμένοι υπάλληλοι. Προσωπικά νομίζω ότι είναι πιο σημαντικό ένα σύστημα με Α δυνατότητες που το χρησιμοποιείς παρά ένα με 10 φορές παραπάνω δυνατότητες που δεν θα το χρησιμοποιήσεις ποτε.

  6. 08/01/2010 στο 10:24 πμ

    Γιώργο και που έχει γεμίσει το internet wordpress? Για δες και πόσα sites είναι με drupal (ακόμα και ο λευκός οίκος το χρησιμοποιεί) Πολλοί τα χρησιμοποιούν γιατί έχουν τεράστιες δυνατότητες, και αν καθίσει κάποιος developer να τις φτιάξει από το 0 θα του πάρει πολύ χρόνο. Με τις κατάλληλες αλλαγές/γνώσεις developer γίνονται αγνώριστα από άλλα που είναι φτιαγμένα με την ίδια πλατφόρμα. (όπως και το site του δήμου Πυλήνης ας πούμε)

    Πιστεύω πως δεν παίζει ρόλο με τι είναι φτιαγμένο ένα site, τον επισκέπτη δεν τον νοιάζει αυτό αλλά η πληροφορία που θα βρει.

    Για την php που αναφέρθηκε λέω πως είναι μακράν η καλύτερη γλώσσα, πολύ ποιο πάνω από την asp. Αν πάρεις το wp και του ρίξεις ajax/javascripτ/css γίνετε αγνώριστο.

    Τώρα για portal με υπηρεσίες που είπες δεν παίρνω θέση σε αυτό το κομμάτι. 🙂

  1. No trackbacks yet.

Σχολιάστε